Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Styrelse vil vide om boligfond førte den bag lyset i Blackstone-handel

Erhvervsstyrelsen vil vide, om Frederiksberg Boligfond tilbageholdt vigtige oplysninger om forkøbsret til kommune og beboere, da styrelsen skulle godkende salg af tre ejendomme.

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Boligfond skal svare på, om fondens bestyrelse tilbageholdt oplysninger af "væsentlig betydning", der var afgørende for, at styrelsen gav tilladelse til, at fonden solgte tre ejendomme til Blackstone i 2018, skriver EjendomsWatch.

Det fremgår af et brev, Erhvervsstyrelsen har sendt til bestyrelsen i den økonomisk trængte boligfond, som EjendomsWatch har fået aktindsigt i.

Myndigheden går ind i sagen, efter, at det beboervalgte bestyrelsesmedlem Niels Johan Juhl-Nielsen direkte advarede styrelsen om, at bestyrelsen i Frederiksberg Boligfond bevidst har vildledt den ved at hemmeligholde centrale oplysninger for styrelsen, der skulle godkende salget.

”Så vidt jeg kan forstå, tilbageholdt fondsbestyrelsen oplysningerne for Erhvervsstyrelsen. Jeg mener, at der som minimum internt i fondens bestyrelse og muligvis ved brug af ekstern bistand bør ske en granskning af den salgsproces,” lød opfordringen til Erhvervsstyrelsen fra Niels Johan-Juel Nielsen i brevet.

Forkøbsret omstridt

Bestyrelsesmedlemmets kritik går på, at en meget omdiskuteret forkøbsret ikke var nævnt i ansøgningen. I Den Sønderjyske By på Frederiksberg, som var en af de tre ejendomme, Blackstone skulle overtage, stod der intet om, at Frederiksberg Kommune og dernæst beboerne ifølge et skøde fra 1932 skal tilbydes at købe ejendommen, hvis man solgte den.

Det har udløst en retssag mellem og boligfonden om forkøbsretten, der afgøres 1. februar.

Bestyrelsesformanden i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, forklarer over for EjendomsWatch, at det giver god mening, at forkøbsretten ikke blev nævnt i ansøgningen til Erhvervsstyrelsen om at få lov til at sælge de tre ejendomme.

- Det her går ud på, om hvorvidt Erhvervsstyrelsen skulle have været oplyst om, at lejerne skulle have en forkøbsret, men det er netop det, som vi afviser, at de har, og derfor har vi ikke sendt det om forkøbsretten til styrelsen, siger Flemming Brank, der ved siden af formandshvervet er rådmand og gruppeformand for De Konservative i Frederiksberg Kommune.

Så I har ikke tilbageholdt vigtige oplysninger for Erhvervsstyrelsen, da de skulle godkende handlen.

- Der er ikke noget, vi har tilbageholdt. Det kan jeg sagtens forsikre dig om, siger Flemming Brank.

ibs