Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Landets skoler har været lukket ned i næsten en måned, og der hersker fortsat en del forvirring om betingelserne for genåbningen på onsdag.
Foto: Johan Gadegaard, Ritzau Scanpix

Styrelse: Børn i risikogruppe bør vurderes af læge før skolestart

Der har været usikkerhed, om børn må blive hjemme fra skole, hvis de eller folk tæt på dem er ekstra udsatte.

Børn, der selv er i risikogruppen eller bor sammen med personer i risikogruppen, anbefales at tale med læge, inden de vender tilbage til daginstitutionen eller skolen.

Om barnet skal blive hjemme fra skole eller daginstitution, når de inden for kort tid åbner igen, afhænger derefter af en konkret vurdering, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

'Det vil afhænge af en konkret individuel vurdering, som bør træffes i samarbejde med egen læge og lederen i dagtilbud eller skole', skriver styrelsen.

Skoler, børnehaver og vuggestuer i hele landet har vært lukket ned i næsten en måned på grund af coronavirusset. Men snart åbner de igen. I den forbindelse har der været en del forvirring, om børn må blive hjemme fra skole, hvis de - eller folk tæt på dem - er ekstra udsatte.

'Forvirrende og uheldigt'
Og den forvirring beklager Sundhedsstyrelsen.

- Usikkerheden er blandt andet kommet af, at der har været forskellige udmeldinger fra forskellige myndigheder. Det er selvfølgelig forvirrende og uheldigt, skriver styrelsen.

Med udmeldingen gør styrelsen det nu klart, at forældre bør tale med barnets læge, hvis de er i tvivl, om barnet bør blive hjemme. Forældre kan også tage en snak med ledelsen på skolen eller i daginstitutionen. Ledelsen kan derefter vurdere, om det er muligt at tage særlige hensyn til barnet.

Hvis barnet bor sammen med en person, der er i risiko for at blive hårdt ramt af coronavirusset, kan man også kontakte lægen eller ledelsen. Barnet kan dog i udgangspunktet godt tage afsted.

- Hvis der i husstanden er patienter i risikogruppe, for eksempel gravide eller immundefekte, så vil det ikke forhindre, at barnet skal i skole. Men der skal naturligvis altid være særlig fokus på hygiejnen i disse hjem, skriver Sundhedsstyrelsen.

Der er ifølge styrelsen undtagelser - eksempelvis hvis en person i husstanden modtager kemoterapi.

Ritzau