dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Studerende hjælper de små elever med god skolestart

KORT NYT17. AUG 2021 8.15

KØBENHAVN: Hvert 10. barn risikerer en dårlig skolestart, og det vil studerende gøre noget ved. De skal hjælpe børn, der har det svært med overgangen fra daginstitution til skole, oplyser Københavns Professionshøjskole. Projektet Skolestartsvenner er et nyt tilbud til børn med sociale og følelsesmæssige udfordringer. Det gælder børn, som har brug for lidt ekstra støtte i forbindelse med at skulle starte i skole. Fx til at forstå skolens rammer og indgå i sociale relationer.

En frivillig skolestartsven, i form af en studerende fra Københavns Professionshøjskole, vil gennem legende aktiviteter hjælpe med at understøtte deres socioemotionelle kompetencer. Et venskab løber over otte måneder fra skolestart til jul, hvor den studerende og barnet træner de færdigheder, der skal til for at indgå i positive relationer og opnå bedre trivsel.

Skolestartsvennerne kommer fra flere forskellige uddannelser på Københavns Professionshøjskole og har alle gennemgået uddannelse i at udvikle børns sociale og følelsesmæssige kompetencer. Projektet er støttet af Egmont Fonden med 3.540.063 kr.

ka