DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Storebæltsbroløbs genkomst udskudt til næste år
Storebæltsbroløbet 2017 skulle have været det sidste ifølge en aftale indgået af den daværende V-LA-K-regering. S-regeringens overtrumfning må på grund af coronaen vente til næste år.
Foto: Lasse Hansen, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

Storebæltsbroløbs genkomst udskudt til næste år

Usikkerhed om corona-vilkårene for massearrangementer udsætter genoplivning af symbolladet broløb.
10. JUL 2020 11.56
TEMA: Corona

Uklarhed om vilkårene efter august for arrangementer med mange deltagere har kostet aflysning af flere store motionsarrangementer i september, blandt andre Copenhagen Half Marathon og Lillebælt Halvmarathon, og i dag aflyste også Broløbet Storebælt, som ellers i første omgang havde forsøgt at redde situationen ved at flytte løbet fra juni til september.

Men 'de manglende retningslinjer betyder, at vi som ansvarlig arrangør ikke ser anden mulighed end at aflyse løbet', skriver Broløbet Storebælt på Facebook. Løbet vil i stedet blive afviklet næste år på en endnu ikke fastlagt dato, hedder det.

Netop Broløbet Storebælt havde ellers opnået symbolsk status, fordi det efter seneste løb i 2017 blev forbudt ifølge en aftale mellem den daværende V-LA-K-regering og Dansk Folkeparti, personificeret ved daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) og daværende trafikordfører Kim Christiansen (DF).

Forbuddet blev ophævet af den nye transportminister Benny Engelbrecht (S) mindre end en måned efter FV19 og det efterfølgende regeringsskifte, men coronaen vandt i sidste ende over symbolikken.