DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Store forskelle på fuldtidsjob

TREPARTSAFTALE Der kan vindes masser af timer, hvis andre gør som de bedste 'fuldtids-kommuner', viser FOA-undersøgelse
KORT NYT4. JUN 2012 15.14

Hvis alle kommuner ansatte på fuld tid som i de kommuner, der har den største andel af fuldtidsstillinger, ville regeringen komme meget langt med at få arbejdsudbuddet op med 20.000 årsværk, som er et mål for trepartsforhandlingerne. Det viser beregninger, FOA har foretaget ud fra en opgørelse fra Det Fælleskommunale Løndatakontor, FLD. I opgørelsen sammenlignes andelen af de ansatte sosu-hjælpere, -assistenter og pædagogmedhjælpere, der er på henholdsvis fuldtid og deltid, skriver foa.dk.

For eksempel er der 75 deltidsansatte sosu-hjælpere i Tønder for hver sosu-hjælper på fuld tid. I den bedste 'fuldtidskommune', Rødovre, er der kun 1,2 deltidsansat for hver fuldtids. For sosu-assistenter er Nordfyn værste 'deltidskommune' med 19 på deltid, hver gang en er på fuld tid. I Gentofte er de kun 0,9.

Hvis alle kommuner gjorde som de bedste 'fuldtids-kommuner' inden for de tre faggrupper, ville det øge arbejdsudbuddet med i alt 6.839 årsværk, viser FOAs beregninger. Kommunerne kunne også i gennemsnit hæve deres andel til situationen i Rødovre. Det ville give 4.415 årsværk.

ka