DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Stor efterspørgsel efter pladser hos Aarhus Havn
Foto: Morten Rasmussen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Stor efterspørgsel efter pladser hos Aarhus Havn

Aarhus Havn har udlejet næsten tre gange så meget areal per år i både 2018 og 2019 end niveauet de foregående 12 år.
11. FEB 2020 12.52

AARHUS: Der er stor efterspørgsel på arealer på Aarhus Havn. Det er både nye potentielle kunder og eksisterende kunder, der efterspørger arealer, skriver Aarhus Havn i en pressemeddelelse. 

I 2018 resulterede det i udlejning af 96.800 m2, og i 2019 var udlejningen på 96.158 m2. Til sammenligning har den gennemsnitlige udlejning i de foregående 12 år været på cirka 35.000 m2 per år.

Kundechef Nicolai Krøyer glæder sig naturligvis over den store efterspørgsel, men det betyder samtidig, at han får sværere og sværere ved at tilfredsstille nuværende kunder, der ønsker at udvide deres eksisterende forretning på havnen, og udfordringen er tilsvarende stor, når nye kunder vil etablere sig på Aarhus Havn.

- Det er udfordringen ved vores succes, at vi i dag kun har meget begrænsede arealer tilbage til udlejning. Og i vores branche flytter man ikke lige sine aktiviteter. Så hvis vi ender med at afvise kunder, får vi dem ikke bare lige tilbage igen, siger Nicolai Krøyer.

Han kørte for nylig forbi hos en anden havn i Danmark, og her havde man hængt et stort skilt op på hegnet, hvor man tilbød ledige arealer. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor den pågældende havn og Aarhus havn står med hver sit udgangspunkt.

Den stigende efterspørgelse hos Aarhus Havn er et resultat af en generel tendens, som betyder, at mange aktiviteter samles i de store havne. 

- Vi ser aktuelt begyndelsen på en strukturudvikling blandt havnene i Danmark. I dag har vi mange små havne og nogle få store, men udviklingen vil gå imod færre, men større havne – nøjagtig som det fx er sket i landbruget. Hos Aarhus Havn vil vi gerne fremtidssikre havnen og dermed jobskabelsen og den værditilvækst, som Aarhus havn er med til at understøtte. Derfor har vi ansøgt om muligheden for at udvide havnen, fortæller Nicolai Krøyer.

esl