DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Stofpose skal afhjælpe medicinfejl

KORT NYT19. DEC 2019 16.55

MIDTJYLLAND: Regionsrådet i Midtjylland har afsat 650.000 kr. til at udbrede en simpel stofpose til medicin, som skal hjælpe midtjyder, der ofte er indlagt, samt hospitaler og læger med at minimere medicinfejl. 16 midtjyske kommuner afsætter cirka det samme beløb tilsammen, så de sammen med egnens praktiserende læger og regionen kan uddele poser til regionens cirka 190.000 borgere.

Med medicinposen kan borgerne samle al medicin ét sted. Det skaber bedre overblik over den medicin, borgeren tager, og med den under en indlæggelse kan borgeren fortsætte med at bruge sin egen genkendelige medicin under indlæggelsen.

- Det er en god ide at dele medicinposen ud, fordi den både kan hjælpe den enkelte borger og alle led i sundhedsvæsnet med at minimere medicinfejl, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) om forsøget, der er afprøvet med stor succes i Hospitalsenhed Vest.

ibs

Læs mere fakta og se et billede hos Region Midtjylland

  • 16 af 19 kommuner i Region Midtjylland er en del af forsøget. Randers, Norddjurs og Syddjurs kommuner deltager ikke i forsøget.