dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Støjbergs departementschef bliver kommunaldirektør i Rebild
Christian Hesthaven på vej til Retten på Frederiksberg i forbindelse med afhøringer i Instrukskommissionen sidste år.
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Støjbergs departementschef bliver kommunaldirektør i Rebild

Christian Hesthaven fik kritik af Instrukskommissionen i Støjberg-sagen, til august afløser han Jes Lunde som kommunaldirektør i Rebild.

REBILD: Der er sat navn på Rebilds nye kommunaldirektør. Det bliver 44-årige Christian Hesthaven, som afløser Jes Lunde til august. Han kommer fra en stilling som departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Tidligere har Christian Hesthaven været afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet og har også haft stillinger i både Justits- og Statsministeriet.

I forbindelse med Instrukskommissionen er han afhørt om sin rolle som departementschef. Han kom først til Inger Støjbergs ministerium efter forløbet med pressemeddelelse/instruks, men var med under forløbet med besvarelser af diverse spørgsmål.

Fra Støjberg til Støvring

Her har han påkaldt sig kritik fra Instrukskommissionen, fordi han bevidst forhindrede en daværende afdelingschef i at delagtiggøre ham i nogle bekymringer, hun havde. Kommissionen kalder det en "groft uagtsom" tilsidesættelse af hans tjenstlige pligter, men ikke "fuldt tilstrækkeligt grundlag" for en disciplinærsag mod ham.

Med sit nye job er han imidlertid nu helt ude af miseren. Han glæder sig til at lære Rebild endnu bedre at kende og er en slags lokal, idet han oprindeligt er fra Aalborg og altså kommer tilbage til landsdelen, når han flytter til Støvring med sin kone og to børn.

- Med Christian Hesthaven får vi en kommunaldirektør, der ikke blot har en særdeles solid baggrund som mangeårig leder i staten. Han har samtidig et klart fokus på de forskellige aktører, der er i vores kommune, så samarbejdet på tværs af kommunale skel og inddragelse af borgerne kan styrkes og udvikles yderligere, siger borgmester Leon Sebbelin (R). 

ibs / mk