Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Stine Bosse ny formand for CONCITO

Hun afløser Martin Lidegaard i den grønne tænketank - men med færre ugentlige timer
KORT NYT31. JAN 2012 9.00

CONCITOs medlemmer har her til aften valgt Stine Bosse som ny formand for den grønne tænketank. Hun overtager posten efter Martin Lidegaard, der er klima-, energi- og bygningsminister.

- CONCITO skal være både konstruktiv og kritisk. Det gælder både i forhold til regering og opposition, og derfor kommer vi også til at være efter Martin Lidegaard, hvis han kommer med forslag, vi ikke mener, er gode nok. Men vores rolle vil altid være faktuel og sagligt baseret - og vi vil aldrig pege på et problem uden også at pege på en løsning, udtaler hun.

Det er imidlertid vigtigt for Stine Bosse, at CONCITO appellerer bredt og kommunikerer, så det ikke kun bliver fagfolk og politikere, der kender til tænketankens arbejde.

- Det er sådan i dag, at hvis du vil have mulighed for at påvirke politiske beslutninger i retning af højere faglighed, og det vil CONCITO, så bliver du samtidig nødt til at kunne påvirke almindelige mennesker, siger hun.

Stine Bosse bliver en klassisk bestyrelsesformand med få arbejdstimer per uge afsat til CONCITO - i modsætning til Martin Lidegaard, der var fuldtidsarbejdende formand.

- Jeg lægger meget vægt på den rollefordeling: At direktøren tegner virksomheden, og bestyrelsesformanden er med til at lægge de overordnede linjer, siger Stine Bosse, der også er engageret i en række andre virksomheders bestyrelser.

Samtidig med valget af ny bestyrelsesformand blev CODAN Forsikring, Arkitektforeningen, Boligkontoret Danmark og Esbjerg Havn formelt optaget som nye medlemmer af CONCITO.