DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Steen Vindums nye udfordrer fra S er fundet
Helle Gade (S) er borgmesterkandidat i Silkeborg.
Foto: Socialdemokratiet

KV21:
Steen Vindums nye udfordrer fra S er fundet

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i Silkeborg, Haderslev, Faaborg-Midtfyn, Furesø, Thisted og Ballerup, hvor en lokalpolitiker stopper efter 35 år.
6. OKT 2020 11.15
TEMA: KV21

Weekendens nye spidskandidater til KV21 begynder denne gang i Silkeborg, hvor socialudvalgsformand Helle Gade (S), der i det civile er graver og kirketjener, vandt en urafstemning over byrådskollegaen Rune Kristensen om at blive S-spids, oplyser TV2 Østjylland

Hun afløser dermed Søren Kristensen, som er blevet vraget både som gruppeformand og spids. Ved KV17 fik Helle Gade næstflest personlige stemmer internt i partiet, nemlig 1.391 efter Søren Kristensen med 4.885. Borgmester er Steen Vindum (V), der sidder i sin anden periode i byrådet, hvor V har 12 og S ni pladser ud af ialt 31. Begge store partier har i denne periode sagt farvel til et enkelt medlem. 

Steen Vindum kom til posten ved KV13 efter fire år med Hanne Bæk Olesen (S) som borgmester. Ved dette valg bliver Helle Gade således den tredje S-spids, han kommer op imod.

I Haderslev var der enstemmig opbakning til igen at have Henrik Rønnow (S) som spids, oplyser JydskeVestkysten. Her har borgmester H. P. Geil (V) netop meldt sin afgang. Rønnow afløste ved KV17 tidligere borgmester Jens Christian Gjesing som S-spids, og med bedste personlige 2017-resultet til ham - og en S-gruppe på 10 oppe imod en V-gruppe på ni er der lagt op til spænding.

Der er også genvalg til Børge Koch fra enmandsgruppen De Radikale som spids, skriver JydskeVestkysten. Børge Koch kom i kommunalpolitik første gang ved KV13 med 1080 personlige stemmer og blev genvalgt ved KV17 med 949.

Det placerede ham på den lokale top fem over personlige stemmer efter Henrik Rønnow med 3.489 og borgmester H. P. Geil (V). Efter ham fulgte Finn Lykkeskov (S) med 918 og Jon Krongaard (DF) med 910.

I Ballerup er der et farvel til en kommunalpolitisk veteran: 78-årige Ulrik Falk-Sørensen (SF). Efter 35 år i lokalpolitik, heraf 32 år i streg kun afbrudt af en enkelt valgperiode ’ude i kulden’, er det nu slut for den tidligere skolelærer, skriver Ballerupbladet.  

Ny spids er 25-årige Simon Knudstrup, der stiller op for første gang. Falk-Sørensen er ene SF'er i det nuværende byråd - og politikeren i Ballerup med højest anciennitet. SF kom ved KV17 ind på den ene plads i valgforbund med EL og ALT, hvor EL fik to og ALT ingen pladser.

I Faaborg-Midtfyn har 15 medlemmer genvalgt DF-spidsen Anne Møllegaard Mortensen, der har været spids, siden hun kom i kommunalbestyrelsen i 2005, og dermed er det femte valg i træk, oplyser Fyns Amts Avis. Hun er i denne periode 2. viceborgmester og formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget.

Ved KV17 beholdt DF, der på landsplan gik tilbage, sine fire byrådspolitikere i Faaborg-Midtfyn. Og Anne Møllegaard Mortensen blev med 1.770 nummer tre, når det gælder personlige stemmer, efter borgmester Hans Stavnsager (S) med 2.210 og Søren Kristensen (V) med 2.191. Sidstnævnte er denne gang afløst af Kristian Nielsen som V-spids. På de næste pladser kom Søren Clemmensen (K) med 785 og Anne Jørgensen (V) med 644. 

I Furesø har den lokale LA-afdeling uden modkandidater valgt Søren Bronee Bronér, der i sommer afløste Ole Holleufer på den ene LA-plads i byrådet, som spids, oplyser sn.dk. Partiet kom i byrådet efter at være hjulpet det sidste stykke i valgforbund med V-K-DF. 

I Thisted har LA lokalt genvalgt sit siddende medlem af kommunalbestyrelsen, Casper Søe-Larsen, oplyser Limfjord Update. Han kom i byrådet ved KV17 - efter valgforbund med De Konservative og Kristendemokraterne, der fik henholdsvis fem og nul pladser ud af det samarbejde.