Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stærkt overdrevne tal bag vuggestue-kritik

En ph.d.-stipendiat med hårde domme over vuggestuer, fik kun svar fra 1-3 pct. af de pædagoger, han påstod at have svar fra
KORT NYT11. MAJ 2012 6.38

'Danske vuggestuer er så elendige, at en stor del af dem burde lukke,' lød konklusionen, da ph.d.-stipendiat Ole Henrik Hansen fra DPU for to uger sidenbegyndte en debat om vuggestuer. I Berlingskes omtale hed det, at hans ph.d.-afhandling dokumenterer 'rystende forhold i mange vuggestuer' på baggrund af videooptagelser, godt 8.000 observationer i ni vuggestuer i Storkøbenhavn og spørgeskemaer til 40.000 pædagoger i hele landet. Talmaterialet viser sig nu at være stærkt overdrevet, skriver Information.

Ifølge BUPL, der har lavet undersøgelsen sammen med ph.d.-stipendiaten, er skemaerne kun sendt ud til 5.000 pædagoger. Af dem har 1.300 svaret, og heraf arbejder kun 400 i en vuggestue. Resten arbejder i integrerede institutioner, så de i princippet også kan være børnehavepædagoger. Uanset hvad er der meget langt op til de 40.000.

Dion Sommer, professor i psykologi på Aarhus Universitet, har set undersøgelsen, og han er målløs over, hvor lidt dokumentation, der er for de bombastiske påstande om offentligt omsorgssvigt.

ka