Stabil coronasituation, men fortsat med "småbrande"

Aalborg lukker sit tredje sogn. Lidt flere indlagte, lidt færre smittede, ingen dødsfald. Endnu en kommune under bekymringsgrænsen.
4. JUN 2021 14.31

TEMA: Corona

Dagens coronatal er endnu en bekræftelse af tingenes tilstand, som den har været længe. To flere indlagte, to færre på intensiv og en færre i respirator sammenlignet med i går. Ingen dødsfald i det seneste døgn, det samme som fire af de foregående fem dage.

161.161 mennesker er blevet testet, heraf viste de 927 sig smittede. Det giver en positivprocent på 0,58 pct., en del lavere end i går, men en middelværdi i forhold til de foregående uger.

"En stabil fase", siger professor i klinisk mikrobiologi Hans Jørn Kolmos fra Syddansk Universitet overordnet om forløbet af coronaen pt. Betingelsen for, at det kan fortsætte, er, at "vi slukker alle småbrandene lokalt", siger han.

Meget apropos lukker Aalborg fra i morgen endnu et sogn, Vor Frue. I forvejen er Vor Frelser og Budolfi nedlukket og "ikke i nærheden af at kunne genåbne", lyder det fra Aalborg Kommune.

I går lukkede Givskud Sogn i Vejle.

Andetsteds har endnu en kommune meldt sig ind i selskabet af kommuner under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det er Aabenraa, i forvejen lå Haderslev, Lemvig, Morsø, Ærø og Læsø under bekymringsgrænsen.