DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Spejlglat vej blev ved fejl ikke saltet før dødsulykke

KORT NYT7. DEC 2019 11.47

ODENSE: Det var en klar fejl, at Bogensevej ikke var blevet saltet forud for den tragiske ulykke, der sidste lørdag formiddag kostede to personer livet i det, som Fyns Politi formoder er en glatføreulykke, skriver Fyens Stiftstidende. Den erkendelse lyder nu fra Odense Kommunes afdelingschef for Drift og Anlæg, Henrik Littau-Jensen.

- Den vagthavende for vinterberedskabet begår en fejl og fortolker data forkert. Vi skulle altså have saltet præventivt - dette er ikke sket, og det er en klar fejl i forhold til vores procedure, som ikke er blevet fulgt af vagthavende i den konkrete situation, siger Henrik Littau-Jensen, der oplyser, at den vagthavende har mange års erfaring.

Data, avisen har fået udleveret, viser røde og orange alarmvarsler, som entydigt indikerer, at der var risiko for rimfrost, som kan gøre vejene glatte. Ifølge Odense Kommunes eget vinterregulativ burde der derfor have været saltet på Bogensevej, som er en såkaldt A-vej med topprioritet. Også Vejdirektoratet advarede i løbet af natten og morgenen Odense Kommunes vintervagt om, at der var risiko for glatte veje.

MG