Speciallæger skal være mere tilgængelige i hele landet

Ny overenskomstaftale på plads: Praktiserende speciallæger skal garantere ugentlige tider udenfor dagarbejdstid samt mulighed for at komme i telefonkø.
12. OKT 2021 12.32

Det skal blive lettere at komme til øjenlæge, psykiater, hudlæge eller en anden praktiserende speciallæge, efter at regionerne og Foreningen af Praktiserende Speciallæger har forhandlet en ny overenskomstaftale på plads, lyder det fra Danske Regioner.

Aftalen gælder for perioden 2022-26 og sikrer blandt andet et økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder og øget tilgængelighed for patienterne.

Der er bl.a tale et økonomisk løft til de praktiserende speciallæger på cirka 120 mio. kr., som blandt andet skal gå til at behandle flere patienter for øjensygdomme og sikre bedre lokal dækning.

Ud af de faste klinikker

Blandt andet vil flere speciallæger en eller flere dage om ugen kunne arbejde fra andre lokaler end deres faste klinik og på den måde sikre et nært tilbud i de områder, hvor der ikke er nok patienter til at have en fast klinik hele ugen.

En mulighed er eksempelvis, at læger fra forskellige specialer på skift i løbet af ugen rykker ind i det lokale sundhedshus.

For eksempel skal alle specialer fremover minimum en dag om ugen tilbyde patienterne tider uden for dagarbejdstid, og de skal også oprette en funktion på deres telefonsystem, så patienterne kommer ind i en kø, hvis linjen er optaget.

Find hele overenskomstaftalen her.

ka