Sorøs S-spids skal vikariere i Folketinget
Socialdemokraternes frontfigur i Sorø skal nu en tur i Folketinget midt under valgkampen.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Sorøs S-spids skal vikariere i Folketinget

Følg de seneste KV21-nyheder fra Socialdemokratiet i Sorø og Aalborg, hvor en mangeårig rådmand stopper, og Dragør hvor en valgforbundsaftale med SF rækker ind i næste valgperiode.
13. SEP 2021 6.01

TEMA: KV21

Med få måneder til KV21 i november står det nu ifølge TV2 Øst klart, at den socialdemokratiske spids i Sorø, Anne Madsen, skal vikariere på Christiansborg, når Faxekredsens folketingsmedlem Tanja Larsson (S) går på barsel i slutningen af oktober.

Tanja Larsson (S) blev MF i oktober 2019, da Henrik Sass Larsen overraskende valgte at stoppe som folkevalgt. Anne Madsen forsøger at vælte den konservative borgmester, Gert Jørgensen, og har truffet et klart valg: Borgmesterkæden tæller tungere end et barselsvikariat i Folketinget. Hvis hun bliver borgmester, er det farvel til Christiansborg.

Ved KV17 fik hun næstflest stemmer - 1.184 - mod Gert Jørgensens 2.284. Her er netop K og S de to største partier med syv pladser hver ud af de 25 - hvor V har fire. 

Fra Aalborg kan det ifølge Nordjyske berettes, at rådmand i by- og landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S) stopper. Han kommer fra Nibe og har været med hele vejen i den sammenlagte Aalborg Kommune, siden det første sammenlægningsudvalg blev valgt ved KV05. 

I Dragør er der nu anmeldt valgforbund mellem S og SF, oplyser anden viceborgmester Nicolaj Bertel Riber (S) til DK Nyt. De to partier har i dag tre og nul ud af de 15 pladser i byrådet, hvor Helle Barth (V) er borgmester.

Det er aftalt, at de to partier mødes umiddelbart efter offentliggørelsen af optællingsresultatet og drøfter dette. De er ikke forpligtet over for hinanden i en konstitueringssituation, men forpligter sig til løbende dialog via kvartalsvise møder i den kommende valgperiode.