DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sorø-politikere vil stoppe vagter i at tage fotos af unge

Et vagtselskab tog billeder af unge i Sorø for at forebygge hærværk men politikerne vidste ingenting og vil nu have det stoppet.
13. JUL 2020 9.00

SORØ: Sorø har haft vagter til at tage billeder af nogle af kommunens unge mennesker, når de har været udendørs på fx skaterbaner og skolernes matrikler. Men pludselig begyndte nogle af dem at blive fotograferet, og det viser sig, at fotografen var sendt af kommunen for at undgå hærværk, skriver TV2 Øst.

Ifølge kommunen er det for at vide, hvad der er sket i tilfælde af hærværk, forklarer kommunaldirektør Søren S. Kjær til tv-kanalen:

- Jeg tror i virkeligheden, du kan sige, at det er at have en så præcis observation af, hvad der er sket, og hvem der var til stede, og hvad der kendetegner det, vagten har set, siger han.

Politikerne vidste ingenting

Der er bare lige et problem. Kommunens byrådspolitikere vidste nemlig ikke, hvad der foregik, og det får flere af dem til at tage afstand fra det og vil af med vagterne.

- Uanset hvilket politisk parti, du ville spørge, ville de sige, at det ikke er en god idé. I hvert fald i Børne- og Undervisningsudvalget. Det er ikke sådan, vi ønsker at arbejde, siger udvalgsmedlem Anne Madsen (S), der kalder det en 'kriminalisering af de unge', til TV2 Øst.

Udvalgsformand Lars Damgaard (DF) er heller ikke tilfreds med billederne, og han vil bede kommunaldirektøren tage kontakt til vagselskabet og droppe samarbejdet.

Udvalget blev orienteret om, at der ville blive sat vagter ind i april, men her blev der ikke sagt noget om fotografer.

ibs