SØNDERBORG: Arbejdet med en fast forbindelse mellem Als og Fyn skal fremtidssikres, lyder det fra Sønderborg, hvor økonomiudvalget ønsker at omdanne arbejdet i Als-Fyn Komiteen, så flere kommuner og virksomheder kommer med.
Samarbejdsaftalen for Als-Fyn Komiteen udløber ved udgangen af 2022, og vurderingen er, at det er nødvendigt med en lokal indsats i mindst ti år endnu for at sikre, at forbindelsen også fremover har politisk opbakning på Christiansborg. Økonomiudvalget i Sønderborg har derfor godkendt at omdanne arbejdet med Als-Fyn Komiteen.
- En fast forbindelse mellem Fyn og Als er afgørende for at understøtte Sønderborg Kommunes erhvervsliv og sikre udvikling af hele området. Det kræver en vedvarende lokal indsats i en ny juridisk konstruktion, hvor vi får flere kommuner og virksomheder med ind i arbejdet. Derfor skal arbejdet i Als-Fyn Komiteen fremtidssikres, for selv om forundersøgelsen netop er sat i gang, så vil det tage yderligere 10 til 15 år for at komme helt i mål med en beslutning i Folketinget, siger borgmester Erik Lauritzen (S).
Ny forening
Et bredt flertal i Folketinget besluttede i 2021, at der skal foretages en forundersøgelse af en mulig fast forbindelse mellem Als og Fyn. Forundersøgelsen løber fra 2022 til 2024.
I 2017 indledte Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommuner et samarbejde om at etablere en fast forbindelse mellem Fyn og Als, der i sin nuværende form løber indtil den 31. december 2022. Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn vil drøfte sagen i efteråret for at få afklaret kommunens stilling til det videre arbejde i Als-Fyn Komiteen
Der arbejdes henimod, at Als-Fyn Komiteen fra 2023 bliver organiseret i en forening, der skal arbejde tæt sammen med foreningen Als-Fyn Broen, der er en privat og frivillig forening. Det vurderes, at Sønderborgs årlige medlemsbidrag i den nye konstruktion vil være på cirka 400.000 kr.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.