Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialchefer: Kommuner klar til tidlig indsats

Kommunerne klar til at gå familier på dørene i kampen mod børnemisbrug, mener socialchefernes formand, Ole Pass
KORT NYT20. JAN 2012 11.32

Det er hverken dovenskab eller forsigtighed, der får kommunerne til at vende det blinde øje til sager om seksuelt misbrug af børn. Det fastslår formanden for de kommunale socialchefer, Ole Pass, der erklærer, at kommunerne er klar til at føre en mere aktiv indsats over for problemfamilierne, hvis de får de nødvendige redskaber.

Han opfordrer socialminister Karen Hækkerup (S) til at give kommunerne flere beføjelser, så de ikke behøver at vente på, at skaden er sket.

- I dag skal det være gået galt, før vi kan skride ind over for forældre, der misbruger deres børn. Vi er nødt til at flytte grænserne, både i forhold til lovgivning og normer, hvis vi skal tage sagerne i opløbet, siger Ole Pass til BT.

- Tidligere var der en udbredt holdning om, at kommunerne ikke måtte snage i familiernes privatliv. I dag er der en større accept af, at det kræver en aktiv indsats at stoppe misbrugssager.

Socialminister Karen Hækkerup (S) bebuder netop, at hun vil nedsætte et ekspertudvalg, der skal se på behovet for nye love og regler på området.