Snublerisiko flytter politiske møder i Fredericia

KORT NYT20. MAJ 2022 15.00

FREDERICIA: Politikerne i Fredericia har tidligere holdt udvalgsmøder på det gamle  rådhus - kaldet Meldahls Rådhus - med lidt mad og drikke fra kantinen. Men det er stoppet, efter Arbejdstilsynet har udstedt et straks-påbud til kommunen, fordi man ikke finder det forsvarligt at bringe kasser med mad og drikke ind på det gamle rådhus, oplyser Fredericia Dagblad. De ansatte er i risiko for at snuble under transporten.

Problemet med, at en medarbejder bærer kassen, er, at der ikke er en hånd fri til at holde fast i gelænderet. Medarbejdere har i arbejdspladsvurderinger givet udtryk for, at turene over brostene og op ad trappen er usikre med risiko for at vrikke rundt, og at det er hårdt for ryggen med de mange løft. På blot en dag var en ansat frem og tilbage med kasser 17 gange.

Og så længe det er tilfældet, har politikerne også forladt residensen og benytter sig af lokaler på det nye rådhus. Nu diskuteres det, om den årlige husleje af det historiske rådhus på 1,5 mio. kr. kan spares. Bygningen, der er fra 1860, er sat i stand med midler fra Realdania, og kommunen er i en årrække forpligtet til at leje ejendommen. 

ka