Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Slagelse vil nu indsamle mere metal

Efter gode erfaringer med metalkuber på 10 genbrugsøer udvides til 100
16. JAN 2012 11.18

SLAGELSE: Nu kan borgere i Slagelse aflevere tomme konservesdåser til genbrug på de lokale genbrugsøer. Slagelse Kommune og AffaldPlus opstiller minikuber til indsamling af metalemballager på ca. 100 eksisterende genbrugsøer, oplyser kommunen.

Siden 2009 har kommunen kørt et forsøg med indsamling af metal ved 10 udvalgte genbrugsøer. Det har givet en øget indsamling af bl.a. konservesdåser fra de borgere, som har svært ved at komme til en genbrugsplads.

På baggrund af forsøget har byrådet besluttet at udvide ca. 100 af de eksisterende genbrugsøer med minikuber til metal fra husholdningen. Metal-kuberne er opstillet ved de genbrugsøer, hvor det umiddelbart har været muligt uden at skulle udvide pladsen.

Metal og aluminium bliver smeltet om og kan derefter indgå i produktionen af nye metal- og stålprodukter, fx i cykler, køkken- og haveredskaber eller biler.

Minikuberne kan hver rumme 700 liter.
Metal-emballagerne der afleveres i kuberne skal være helt tømte, dvs. mad-rester skal være fjernet. Der må dog godt være etiketter på emballagen.