Slagelse har første idrætsskole, men mange halter efter krav
Foto: Slagelse Kommune

Slagelse har første idrætsskole, men mange halter efter krav

DIF, Team Danmark og VIA University College står bag et nyt certifikat, som uddeles til særligt aktive skoler. Det halter dog fortsat efter med kravet om 45 minutters bevægelse på næsten halvdelen af landets folkeskoler.

SLAGELSE: For at støtte skoleledelse og undervisere er Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og VIA University College gået sammen om et nyt certifikat, Idrætsskoler. Nymarkskolen i Slagelse bliver den første skole i landet som får certifikatet. 

- Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi som den første får en certificering som idrætsskole. Det betyder, at vi forpligter os til at inddrage bevægelsesaktiviteter i hver lektion, som har til formål at fremme læring og trivsel, siger skoleleder på Nymarkskolen René Nielsen.

Også Slagelses borgmester er glad for, at landets første folkeskole med det nye certifikat er i Slagelse. Foruden Nymarkskolen, har DIF oplyst, at også Vemmelev Skole senere får certifikatet. 

- Jeg glæder mig til at følge Nymarkskolen som en idrætsskole fuld af bevægelse og idrætsmuligheder med plads til alle, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) i en skriftlig kommentar. 

Foruden Slagelse får skoler i Randers og Aalborg også det nye certifikat. For at få det skal skolerne have minimum fire, gerne seks, ugentlige idrætslektioner fra 1.–9. klassetrin. Derudover får alle lærerne et helhedsorienteret kompetenceløft, hvor der arbejdes på flere områder: Mindset, viden, færdigheder og forankring. 

Flere skoler skal med
For godt fem år siden blev kravet om 45 minutters bevægelse indført i folkeskolerne, men det lever mange skoler endnu ikke op til. Blot 58 pct. af landets folkeskoler svarerde i en undersøgelse fra Dansk Skoleidræt og TrygFonden, at eleverne bevæger sig de reformbestemte 45 minutter om dagen. 

- Vi kan desværre se, at der er stor forskel på, hvor meget man har taget den nye dagsorden til sig på de enkelte skoler. Sikringen af en høj kvalitet i også denne del af undervisningen er med til at skabe de forudsætninger, det kræver for deltagelse i bevægelse og idræt i resten af skoledagen og i frikvarterne samt i idrætsaktiviteter i foreningerne efter skole. Det kræver en høj faglighed hos underviserne, siger Peter Jensen, konsulent i Team Danmark. 

Senere i januar er der indkaldt til åben høring i Folketinget for at finde løsninger på, hvordan man får mere aktivitet ind i skoledagen.

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt