Skudepisoder sætter gang i øget bandeindsats i Køge

KØGE: To skudsepisoder er årsag til øget bandeindsats mellem Midt- og Vestsjællands Politi og Køge Kommune. Samarbejdet om indsatsen skal sikre, at de i højere grad får opsøgt de unge, der er eller kan være tilknyttet bandemiljøet og får tilbudt dem exit-tilbud. 

Derudover vil Køge og politiet blandt andet sikre, at kommunens SSP har en synlig tilstedeværelse i relevante områder og ungdomsklubber. Borgmester Marie Stærke (S) mener, at det på baggrund af de to episoder er vigtigt at sikre en hurtig indsats. 

- Vi har oplevet flere år med fred og ro i vores udsatte boligområder. Det har vi blandt andet på baggrund af en effektiv indsats, der fik fængslet en række kriminelle. Nu har vi så en konflikt, der er blusset op. Det skal der handles på. Her drager vi nytte af det gode samarbejde, vi har opbygget over tid. Vi har dygtige SSP-folk, der arbejder med de unge, som vi kan være bekymrede for, og vi har en yderst professionel exit-strategi, der hjælper folk ud af bandemiljøet. Endelig har jeg stor tiltro til politiets efterforskning, og at alle kræfter bliver sat ind på at komme konflikten til livs, siger hun.

jeg

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev