Skovkunstområde får byggeri til 10 mio. kr.
Deep Forest Art Land i Herning er kunst under åben himmel. Nu skal der laves en bygning med rum til både besøgende og kunstnere.
Foto: Realdania

Skovkunstområde får byggeri til 10 mio. kr.

Det undendørs udstillingsområde Deep Forest Art Land i Herning Kommune får med Realdania-støtte en bygning til kunstnere og besøgende.
28. MAJ 2022 10.30

HERNING: Deep Forest Art Land i Herning Kommune - også kaldet Skovsnogen - har fået 10 mio. kr. fra Realdania til en bygning i skoven med arbejdstitlen The Shelter. Bygningen skal rumme faciliteter til både besøgende og udøvende kunstnere, oplyser Realdania.

I forvejen kan man via en 3,5 km lang sti gennem Døvling Meldgaard Skov opleve 80 skulpturer og kunstværker under trækronerne, og stedet er et yndet udflugtsmål. Med en bygning får kunstnerne et værkstedsrum, der bliver rum til skoleklasser, grupper af gæster og fx madpakkehus og toiletter. 

- Med støtten fra Realdania er vi nu kommet et markant skridt videre til at konsolidere og videreudvikle stedet som en attraktion i midten af Jylland, siger bestyrelsesformand for Deep Forest Art Land, Finn Poulsen. 

Herning Byråd har i budgetforliget 2021-2022 afsat 5 mio til byggeriet af The Shelter, forudsat at der også blev skaffet ekstern finansiering. 

cwa