Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skoleleder fyres på gråt papir efter millionunderskud

Voksende budgetoverskridelser gennem en årrække får nu konsekvenser for en af Sorø Kommunes skoleledere
26. MAJ 2011 10.43

SORØ: Stenlille Skole har gennem de seneste tre år haft et stigende merforbrug og overskredet sine budgetter med 8,2 pct. i 2008, 17,5 pct. i 2009 og 22,0 pct. i 2010.

Der er efter Sorø Kommunes mening ikke taget de fornødne skridt til at bringe budgettet i balance, og Sorø Kommune har ikke længere tillid til at skoleleder Henrik Kjeldgaard-Pedersen kan rette skolens økonomi op. Sorø Kommune indleder derfor en afskedigelsessag mod skolelederen, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Skolelederen blev orienteret onsdag middag, og derefter er afdelingsledere, medarbejdere, skolebestyrelse og forældre orienteret.

Fritages for tjeneste med øjeblikkelig virkning
Søren Rytter Johansen, som er skoleleder på Stenmagle Skole, tiltræder som konstitueret skoleleder indtil en ny skoleleder til Stenlille Skole er fundet ved eksternt opslag.

Stenlille Skole er en af fire skoler i kommunen, som kom ud af 2010 med et underskud. De øvrige er Holbergskolen, Alsted Fjenneslev Skole og Stenmagle Skole.

At underskuddet alene får tjenstlige konsekvenser for lederen af Stenlille Skole skyldes budgetoverskridelsens størrelse og varighed samt det, at ledelsen ikke har iværksat tilstrækkelige tiltag for at bringe budgettet i balance.

mou