Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skolebørn udvikler skole it til KMD

32 elever fra 9. klasse giver i denne uge KMD en hånd med at løfte de digitale udfordringer på skoleområdet
15. NOV 2011 7.05

 

Arbejdet er godt nok kun et led i skolernes praktikuge, men KMD ser mange fordele i at hente de unge ind til en uge, der handler om it-karriere og en af branchens helt store opgaver; at være med til at løse velfærdsstatens udfordringer.

KMD hører til et af landet store praktiksteder, og i denne uge åbner KMD dørene i hele landet for 32 elever med den hensigt at skabe opmærksomhed om it-uddannelserne og en it-karriere.

De 32 elever er fordelt mellem KMD's lokationer i Aalborg, Odense og Ballerup, hvor de alle stederne gennem ugen får lov til at prøve kræfter med en case, de kender fra deres dagligdag, nemlig it og folkeskolen.

- Vi ved, at digitalisering af folkeskolen bliver en af de helt store it opgaver i årene fremover, og hvad kunne være mere relevant end at få en masse gode input fra eleverne selv, når nu de er hos os i praktik, fortæller Karin Hindkjær, HR og Kommunikationsdirektør i KMD.

Eleverne skal hele ugen arbejde med at skabe forskellige it-løsninger, der kan hjælpe i dagligdagen i folkeskolen. Fredag er der præsentation for hinanden og forældrene. Ugen byder også på forskellige faglige input fra KMD's udviklere mv. Også en dag på hhv. Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, SDU og IT-universitet bliver det til.

It skal løse velfærdsudfordringer
I KMD er det fjerde år i træk, at man har besøg af skoleelever i forbindelse med skolernes praktikuge. For virksomheden er det vigtigt at signalere, at it er et spændende fag.

- Vi synes ikke, at man kan starte tidligt nok med at vise, at it er et spændende fag med mange muligheder. I årene, der kommer, bliver it et af de helt centrale områder, som skal være med til at løse mange af de udfordringer, vi står med som velfærdsstat. Derfor er det naturligvis vigtigt, at vi får så kvalificerede medarbejdere som muligt. Vi håber naturligvis, at vi ved at åbne dørene i denne uge kan være med til at skabe interesse på længere sigt, forklarer Karin Hindkjær.