DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

SKAT fyrer igen i år

Sidste år var der 7.863 årsværk - til næste år vil der kun være 7.066
KORT NYT13. FEB 2012 6.20

Dermed bliver der 797 færre skattemedarbejdere i løbet af to år. Det fremgår af et nyt svar til Folketingets Skatteudvalg med udgangspunkt i den vedtagne Finanslov for 2012. Ved udgangen af næste år vil der være forsvundet 1.213 årsværk hos SKAT i løbet af fire år, skriver Hovedorganisationen for offentligt og privat ansatte, FTF, i en pressemeddelelse.

- SKAT er blevet sat på en langstrakt slankekur med færre og færre medarbejdere hvert år. Men det er en helt håbløs prioritering at fyre medarbejdere, der inddrive penge til samfundets slunkne kasse. Flere ansatte til at indkræve penge giver flere penge til vækst og velfærd. I stedet for fortsat at skære ned på personalet bør regeringen kraftigt overveje at investere mere i personale til at inddrive skyldig skat fra virksomheder, selvstændige og borgere, siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Regeringen har afsat ekstra 200 mio. kr. til SKAT i år til mere kontrol med selvstændige og virksomheder - samtidig er det samlede antal medarbejdere dalet siden 2009.

De sidste fire år er gælden til de offentlige kasser eksploderet - fra 18 mia. kr. i 2007 til næsten 73 mia. kr. ved udgangen af 2010, skriver Politiken.

lcl