Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skån de sidste pladser på døgninstitutionerne

Sådan lyder appellen fra Socialpædagogernes formand, Benny Andersen

Antallet af pladser på landets døgninstitutioner er halveret siden 2004, og den udvikling skal bremses, mener Socialpædagogerne. For som DR's 21Søndag i går kunne dokumentere, så er der børn, for hvem en anbringelse i familiepleje ikke er den rette løsning.

- Vi oplever en stigende tendens til, at børn anbringes i familiepleje. Men der er børn, der er så skadede, at de har brug for den flerfaglige specialiserede indsats, en døgninstitution kan tilbyde. Og derfor er det på høje tid, at vi får fokus på pladserne for de helt små udsatte børn. Der er brug for en time-out, så ikke flere pladser forsvinder på grund af kommunernes stramme økonomi, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.

Giv kommunerne refusion
Socialpædagogerne opfordrer politikerne til, at der de kommende to år ydes kommunerne en refusion på 75 pct. ved brug af de pågældende døgninstitutioner. Således at området kan analyseres grundigt, og at man på baggrund af analysen tager stilling til, hvad der videre skal ske.

- Der er ikke overblik over, hvad der sker med de børn, der har brug for en helt særlig indsats, hvis de skal komme sig over den negative start på livet, de fik. Så vi må have en time-out, en periode uden nye reduktioner på området, siger Benny Andersen.

Socialpædagogerne anslår, at en time-out for de tilbageværende pladser på døgninstitutioner for de helt små børn vil koste 70 mio. kr. om året.

 

Foto: http://www.flickr.com/photos/thesoupboy/182075622/sizes/z/in/photostream/

lcl