To ud af fire røve kendt brede nok :
Sjællandske S-holdninger til dobbeltmandat tæt på fifty-fifty

To kandidater i Socialdemokratiet på Sjælland fik snævert ja, og to fik snævert nej til både at stille op til byråds- og regionsvalg ved KV21.
7. SEP 2021 13.05

TEMA: KV21

SJÆLLAND: "Ingen røv er bred nok til at sidde på to stole på én gang." Sådan lyder et af de klassiske argumenter i Socialdemokratiet, der ifølge sine egne partilove kun tillader dobbeltmandat, hvis de kompetente forsamlinger giver lov.

I Region Sjælland har repræsentantskabet i partiet haft fire kandidaters ansøgninger om at få dispensation oppe til afgørelse, oplyser den organisatoriske formand Ida Marker til DK Nyt.

Mandag kunne vi fortælle om tidligere spids i Stevns Steen S. Hansens ærgelse over at få nej. Men udover ham var der tre andre partimedlemmer, der i to-minutters-videoindslag talte deres sag for at kunne slippe igennem partireglerne - i en online-seance, hvor partimedlemmerne stemte hjemmefra.

Ud af de 182 stemmeberettigede er der næsten lige mange, der stemte ja og nej til de enkelte kandidaters ønsker. Tallene viser stemmer for ja, nej, blanke og undlod i den rækkefølge:

  • Kirsten Rask, Kalundborg: 92-76-10-4. Hun har i forvejen dispensation til også at sidde i regionsrådet, hvor hun kom ind ved KV17 - og fik det altså igen.
  • Felex Pedersen, Odsherred: 90-82-10-0. Også han sidder i regionsrådet i dag og fik dispensation for anden gang.
  • Steen S. Hansen, Stevns: 84-88-7-3. Han har flere byrådsperioder bag sig, har ikke tidligere søgt dispensation og fik den altså ikke. 
  • Michael Svane, Lejre: 79-95-6-2. Han sidder i dag hverken i byråd eller i regionsråd og fik ikke dispensation.

Ida Marker nævner som kommentar til afstemningen, at det "jo er en konstant debat i vores parti" - og at hun er bekendt med, at nogle partimedlemmer har holdningen, at "de ikke vil give lov her i vores egen kommune, men på den anden side ikke vil forhindre andre i at gøre det andre steder".