– Naturligvis er vi glade for de 14 mio. kr., vi har fået af støtteordningen EU-Life. Men den tid det tager at sætte sig ind i ansøgningsreglerne samt udarbejde løbende økonomiske rapporteringer tilbage til EU gør, at man nogle gange kan sætte spørgsmålstegn ved, om det virkelig er pengene værd.
Sådan evaluerer Kenn Lange fra Silkeborg Kommune, da KL spørger ham om arbejdet med at søge EU-støtte. Og han fortsætter.
– Os to fra Silkeborg Kommune, som er ansvarlige for vandrensningsprojektet, har formentlig brugt flere uger på at sætte os ind i procedurerne omkring ansøgning, samt tilbagemelding til EU. Herudover har vi været nødt til at lave to budgetter – et til EU og et til os selv. Så det er meget meget tungt at arbejde med EU.
Vandrensningsprojektet har dog ikke kun været surt skrivebordsarbejde. Initiativet har f.eks. til hensigt at reducere 80-90% af de forurenede stoffer ved hjælp af forbedrede regnvandsbassin, som bliver anlagt som søer. Dermed er løsningen både miljøvenlig og med til at forskønne bymiljøet.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.