DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
SFI vil være specialist i kontrollerede forsøg

SFI vil være specialist i kontrollerede forsøg

For at styrke og udvikle brugen af kontrollede forsøg på det sociale felt opretter SFI ny afdeling, der håber på tæt samarbejde med kommunerne
11. JAN 2012 13.47

Den bedste men også mest krævende måde at måle effekter af sociale indsatser på, er ved at lave kontrollerede forsøg. Men det stiller store krav til metode og design af undersøgelsen. SFI opruster nu inden for dette felt ved at etablere en hel afdeling, der skal samle og udvikle kompetencerne i forhold til at lave kontrollerede forsøg. Det oplyser forskningscentret i en pressemeddelelse.

- Der er et enormt behov i samfundet for at få at vide, hvilke indsatser på det velfærdspolitiske område, der faktisk virker, siger forskningsleder Mette Deding, som står i spidsen for den nye afdeling.

Afdelingen skal blandt andet arbejde med at finde effekter af forskellige familieprogrammer, der bruges i Danmark. Det gælder fx et intensivt plejefamilieprogram, der retter sig mod adfærdsvanskelige unge.

- For at måle effekten laver vi her lodtrækningsforsøg mellem to forskellige indsatser, hvor én gruppe af unge modtager en bestemt type intensiv plejefamilieindsats, mens en kontrolgruppe af samme slags unge modtager en anden indsats. På den måde kan vi sammenligne effekterne og finde ud af, hvordan indsatserne virker, forklarer Mette Deding, der understreger, at lodtrækningsforsøg er en metode blandt flere.

At gennemføre den slags kontrollerede forsøg kræver et godt samarbejde mellem forskningen og praksisfeltet, som ofte vil være kommunerne.

- Jeg ser frem til en tæt alliance med kommunerne om at skabe mere viden på dette område, for disse metoder stiller særlige krav til både forskernes kompetencer og de praktikere, vi skal arbejde tæt sammen med, siger Mette Deding.

mou