Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SF skifter igen spids til syddansk regionsråd

I Sorø går SF fra sideordnet opstilling til partiliste, i Vordingborg sker det lige omvendte.
30. MAR 2021 8.30
TEMA: KV21

Egentlig var byrådsmedlem i Middelfart Mikkel Dragsmose-Hansen udpeget som spids for SF til regionsrådet i Syddanmark, men han trækker sig nu for at få familielivet og det politiske til at gå op, oplyser Fyens Stiftstidende.

Ny spids bliver Annette Blynel fra Svendborg, der før stod som nummer to. SF har i denne periode seks mandater, der i høj grad blev trukket ind af KV17-spidsen Villy Søvndals 69.841 personlige stemmer. Et gennemsnitsmandat kostede her 16.175 stemmer.

På den regionale stemmeseddel kommer også til at stå to erfarne byrådspolitikere fra Socialdemokratiet, der begge vil stoppe i byrådspolitik: 68-årige Poul Erik Jensen fra Kolding, der har været byrådspolitiker i 32 år, samt gruppeformand i Nordfyn Kim Johansen, der vil stoppe efter 21 år i byrådet. S har ti pladser i denne periode.

I Sorø har SF genvalgt Linda Nielsen som spids, oplyser sn.dk, Hun har i denne periode SF's eneste plads ud af de 25 i byrådet. Partiet har denne gang valgt at opstille på partiliste i modsætning til den sideordnede opstilling ved KV17.

Partiforeningen håber her at gå fra et til to mandater og vil kunne tilgodese tre stærke kandidater i toppen af listen, fortæller spidsen til DK Nyt.

I Vordingborg er der ifølge sn.dk genvalg som spids til lærer og viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen. Her har partiet valgt lige omvendt af, hvad partifællerne i Sorø gør: I Vordingborg skiftes fra partiliste til sideordnet opstilling.

Her uddyber spidsen opstillingsformen med, at partiforeningen i Vordingborg følger tendensen, at sideordnet opstilling er den opstillingsform, der efterhånden vinder indpas i SF, der før i tiden i høj grad brugte partiliste.

ka