Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
SF præsenterer endnu et centralt krav til finansloven: En hurtigere indfasning af minimumsnormeringer i daginstitutioner. Kravet kommer, forud for at finansminister Nicolai Wammen (S) mandag præsenterer regeringens udspil til en finanslov.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

SF ønsker hurtigere indfasning af minimumsnormeringer

Minimumsnormeringerne skal indføres hurtigere. Det bliver et af SF's centrale krav til finansloven.
29. AUG 2020 9.55

Finansminister Nicolai Wammen (S) fremlægger mandag udspillet til det, der på forhånd i regeringen betegnes som en 'krisefinanslov'.

Selvom Danmarks økonomi har været igennem et hårdt corona-forår, vil finansministeren blive mødt med krav til finansloven fra regeringens støttepartier.

For SF bliver et af de centrale områder en hurtigere indfasning af minimumsnormeringerne i daginstitutioner. Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, forud for forhandlingerne.

- SF gik til valg på at få gennemført minimumsnormeringer, og det lykkedes på den første finanslov. Men vi havde gerne set, at de blev gennemført hurtigere, siger Pia Olsen Dyhr.

200 mio kr. ekstra

På regeringens første finanslov blev der afsat 600 mio. kr. til at begynde indfasningen af minimumsnormeringer.

SF foreslår konkret at afsætte yderligere 200 mio. kr. på finansloven for næste år. Dermed kan man ifølge Pia Olsen Dyhr næste år nå halvvejs med indfasningen af minimumsnormeringer.

Samtidig vil det bane vej for, at en fuld indfasning er på plads i 2024 i stedet for i 2025.

- Det vil betyde, at der kommer flere voksne i daginstitutionerne, så der kommer ro på for børnene. De vil blive set, hørt, kunne få en krammer af en voksen, siger Pia Olsen Dyhr.

Fra regeringen kalder finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) forslaget fra SF for 'sympatisk'. Han nævner, at netop børneområdet også var et af de områder, man prioriterede i seneste finanslov.

- Men jeg tror, at alle partier skal stemme sindene efter, at vi står over for en coronafinanslov, hvor den vigtigste opgave for partierne bliver at bekæmpe den arbejdsløshed, som corona desværre har efterladt Danmark med, siger han.

Ritzau