Selvkørende busser på vej i København til foråret

KORT NYT8. DEC 2019 8.36

KØBENHAVN: I begyndelsen af foråret får København måske selvkørende busser. Vejdirektoratet er nemlig nu i gang med at behandle en ansøgning om at indsætte føreløse busser som en forsøgsordning i Aarhusgadekvarteret i Nordhavn. Ansøgningen er lige nu i høring. Det skriver TV2 Lorry.

I april måned troede firmaet bag de førerløse busser, Holo, at Nordhavn ville være det første sted i landet med selvkørende busser, men Nordhavn blev overhalet af Aalborg. Her er et lignende forsøg med selvkørende busser allerede blevet godkendt. I Vejdirektoratet mener man, at godkendelsen af busserne i Aalborg gør behandlingen af Nordhavns-busserne lettere.

- Det gør, at der er bedre muligheder nu. Det er ikke nogen hemmelighed, at det har taget os lang tid at komme igennem processen med den første ansøgning. Men nu ved vi nogenlunde, hvad det handler om - i hvert fald i forhold til den type forsøg her. Så ja, med et kommende forsøg i Nordhavn forventer jeg, det kommer til at være en nemmere process for alle parter, siger Andreas Egense, der er afdelingsleder Vejdirektoratet. 

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt