Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Seks tegnestuer udpeget til at udvikle Farum midtby

Er udvalgt til at komme med visionære bud på fremtidens forstæder og fremtidens Farum gennem deltagelse i Furesø Kommunes og Realdanias arkitektkonkurrence 'Farum i udvikling'
24. MAJ 2011 11.08

FURESØ:  Arkitektkonkurrencen er én af i alt fem konkurrencer i Realdanias initiativ 'Fremtidens Forstæder'. Initiativet skal skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling i forstæderne, og i Furesø Kommune skal konkurrencen helt konkret resultere i en helhedsplan for Farum midtby. 

I alt 21 kvalificerede teams har deltaget i prækvalifikationen, og Furesø Kommune og Realdania har nu i samarbejde indsnævret feltet til seks teams, som er - JWH Arkitekter - CEBRA og TRANSFORM - JUUL | FROST Arkitekter - BIG - EFFEKT - Tegnestuen Vandkunsten

Spændende bud på byudviklingen
De seks teams går nu videre til selve konkurrencen, som bliver udskrevet den 24. juni.

- Det er utroligt velkvalificerede teams og stærke parter, som vil give os bud på, hvordan vi forbereder Furesø på fremtidens udfordringer, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Projektleder i Realdania, Astrid Bruus Thomsen, siger:

- Vi ser de seks teams som meget stærke. De repræsenterer hver især brede kompetencer og forstår den kompleksitet, der er i at udvikle en eksisterende by, og hvor der er fokus på bæredygtighed. De valgte teams arbejder typisk meget forskelligt, så jeg tror, der bliver god mulighed for at få forskelligartede og visionære bud på fremtidens forstæder.

Vægt på bæredygtighed og lokale interesser
Hovedtemaerne i 'Farum i udvikling' er dels bedre sammenhæng og koblinger på tværs af midtbyen, dels mere byliv og nye aktiviteter i midtbyen, dels en styrkelse af boligområdet Farum Midtpunkt. Furesø Kommune og Realdania lægger desuden vægt på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed, og konkurrencedeltagerne skal tage udgangspunkt i byens nuværende potentialer og respektere lokale interesser.

mou

Projektet kan løbende følges på www.furesoe.dk/farumiudvikling, hvor der ligger udkast til konkurrenceprogrammet, materiale fra borgermøder m.v.

Læs mere om Realdanias initiativ "Fremtidens forstæder" på www.forstaden.dk