Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Seks i en trekant skaber udvikling

Som de eneste i Danmark har de seks kommuner i Trekantområdet i fællesskab lagt en plan, der skal være ledetråd for de kommende kommuneplaner

For formanden for Trekantområdet Danmark og borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V) er samarbejdet om den fælles plan i sig selv en succes.

- I disse tider hvor det er åbenlyst, at vi skal bruge vores ressourcer bedst muligt, er det oplagt, at vi går sammen om at lave en plan, fremfor at alle seks kommuner bruger tid på at lave en helt fra bunden.

Trekantområdet Danmarks fremtidige vision er bl.a. at satse på bæredygtighed. De seks kommuner vil skabe attraktive, levende byer og grønne områder, passe godt på områdets smukke natur, og arbejde for at finde deres egen måde at gøre transporten mere bæredygtig på.

Fokuserer på kollektiv trafik
Trekantområdet er præget af meget pendling og trafik, og fokus på mere kollektiv trafik er også på dagsordenen.

- Når vi snakker om bæredygtighed, så hjælper det ikke, at det kun er én kommune, der gør det godt. Vi er nødt til alle at tage et ansvar, for at det giver mening. Derfor er bæredygtighed et gennemgående tema i planen, forklarer Jørn Pedersen, der glæder sig over, at de seks kommuner i Trekantområdet Danmark arbejder sammen.

Den fælles strategiplan bliver nu sendt ud i høring, og borgere i Trekantområdet opfordres til at komme med bemærkninger og foreslag til planen. Input kan ske til hjemkommunen inden den 22. februar 2012.

Planstrategien kan ses på de respektive kommuners hjemmeside.

Fakta om Trekantområdet Danmark:
Trekantområdet Danmark er en forening bestående af de seks kommuner; Middelfart, Fredericia, Vejen, Kolding, Billund og Vejle. Foreningen har til formål at styrke samarbejdet omkring erhverv og uddannelse, kultur, klima og planlægning, turisme og transport i Trekantområdet.

Foto: http://www.flickr.com/photos/tanaka_juuyoh/5053853306/sizes/z/in/photostream/

lcl