DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Sagsbehandlere bor med sindslidende

Sagsbehandlere bor med sindslidende

Sagsbehandlere i Vejle er flyttet ud for at komme i kontakt med sindslidende og forebygge, at de bliver sat ud af deres boliger
18. APR 2012 8.24

VEJLE: Tre sagsbehandlere fra Vejle Kommune er forsøgsvis flyttet ud i to boligforeninger. Målet er at komme tættere på syge borgere og sætte ind med den nødvendige hjælp i tide.

- Vores opgave er at opspore sindslidende, tilbyde hjælp og fungere som bindeled til de forskellige forvaltninger og behandlingssystemet, fortæller en af de tre, Helle Lisberg.

De tre fremskudte sagsbehandlere vil have kontortid i boligforeningerne ØsterBO og AAB, men vil bruge størstedelen af tiden på at opsøge borgerne.

- Vi skal være meget bevidste om, hvordan vi henvender os til dem. Det er vigtigt, at de selv vil kontakten og er trygge ved os, siger Helle Lisberg.

Antallet af lejere, som bliver sat ud af deres bolig, stiger. Det er ikke den gennemsnitlige lejer, der kommer til at stå på gaden, men de økonomisk og socialt svageste grupper. Manglende husleje, chikane eller en ødelagt lejlighed er oftest årsag til, at borgere sættes på gaden. 

bi