Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Benjamin Rud Elberth har skrevet bogen "Valgkamp for politikere - sådan bliver du valgt", som netop er udkommet. Han er specialiseret i politisk digital kommunikation og kommunikation på tværs af medier.
Foto: Elberth Kommunikation

Myter og misforståelser:
Sådan vinder man et kommunalvalg

En ny bog guider politikere til at blive dygtigere til at føre valgkamp. Og der er næsten garanti for et godt valg, hvis man gør sig de rette overvejelser og følger forfatterens tip og tricks.

Benjamin Rud Elberth er kommunikationsrådgiver og har rådgivet politikere, ministre, kommuner og en enkelt statsminister. Han har været med til at trække i trådene under valgkampe de seneste 14 år, og nu har han skrevet sin lærdom ned på 465 sider. Det skriver Kommunen.dk.

Bogen hedder "Valgkamp for politikere - Sådan bliver du valgt" og er netop udkommet som optakt til kommunalvalget og regionsrådsvalget. Benjamin Rud Elberth gør blandt andet op med en række af de myter og misforståelser, han mener, der er i politik.

- For eksempel at valgplakater virker, og at man skal bare have valgplakater. Men når jeg kigger ned i analyserne og i de praktiske eksempler, kan jeg se, at politikerne stadigvæk ikke aner, hvordan de bruger valgplakater, og hvordan de får dem til at virke, hvis de da overhovedet virker, siger Benjamin Rud Elberth.

Han er heller ikke meget for de flyers og foldere, politikere deler ud på gågaden.

- Der er kandidater, der stadig render rundt med den der åndssvage firebladede folder, som de får at vide fra partiet, at de skal bestille ved indgangen til valgkampen. Men den folder virker ikke. Der er ikke nogen, der læser den. Og den eneste grund til, at partierne siger, den virker, er, at de ikke har analyseret ordentligt på den, siger han.

I stedet skal politikerne fokusere på lækker merchandise.

Læs resten af interviewet med flere tips fra Benjamin Rud Elberth her på Kommunen.dk