Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Ifølge Statens Serum Institut viser kortet antal nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Kortet er dog magen til gårsdagens kort.

Godt nyt:
Så er smittetallene på vej ned igen

85 er testet positiv det seneste døgn - det laveste antal i over en uge.
19. AUG 2020 14.50
TEMA: Corona

Efter en kraftig opblomstring af coronavirus ser det nu igen ud til at gå den rigtige vej.

85 er testet positiv det seneste døgn, og det er første gang siden 10. august, at tallet har været under 100.

Desuden er antallet af indlagte faldet igen med to til 16. Der er fortsat én i respirator på intensiv afdeling.

Kontakttal er faldet

Samtidig er det såkaldte kontakttal - tidligere kaldet smittetrykket - faldet til én, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

Statens Serum Institut opgør kontakttallet på flere måder. Udregnes det på baggrund af antallet af smittede, er det på 0,9- 1,1 i seneste opgørelse, som baserer sig på tal fra i fredags. Udregnes det derimod på baggrund af antallet af indlagte, lyder det på 0,2-0,8.

Der er dog usikkerheder forbundet med beregningerne af kontakttallet.

Den 6. august oversteg tallet for første gang længe én, hvilket betyder, at smitten begyndte at brede sig. Udbrud i Aarhus og Ringsted var medvirkende til, at kontakttallet en overgang lå på 1,5.

13 i Aarhus, 15 i København

Af de nye tilfælde siden i går er 13 testet positiv i Aarhus og 15 i København.

Derudover er der seks i Odense, fire i Aalborg samt tre i Roskilde, Skive og Rudersdal. I de øvrige kommuner er der registret to, en eller slet ingen, viser DK Nyts beregninger af tallene.

Seruminstituttets daglige kort med smittetal pr. 100.000 indbyggere den seneste uge indeholder i skrivende stund nøjagtig samme tal som i går. Instituttet er gjort opmærksom på problemet og arbejder på at finde ud af, hvad der er galt. 

18 skoler ramt i Aarhus

Trods det lille fald i antal smittede giver coronaen fortsat masser af hjemsendelser og lukninger rundt omkring i landet.

En lang række skoler og daginstitutioner har været nødt til at sende børn og personale hjem efter udbrud af smitte. Blandt andet er Aarhus nu oppe på 18 skoler, der er ramt af corona, skriver Århus Stiftstidende.

I Aalborg er en sygeplejerske på hjerte-lungekirurgisk afdeling testet positiv, bekræfter Region Nordjylland over for DR Nordjylland. Sygeplejersken var hyret ind som vikar og havde ingen nær kontakt med patienter, derfor har det ikke været nødvendigt at isolere patienter. Men yderligere to ansatte er sendt hjem for at afvente negativt testsvar.

I Skagen i Frederikshavn Kommune er et lægehus lukket resten af ugen, efter at en smittet person har været i huset, skriver Kanal Frederikshavn.