Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
S i Lemvig stiller op uden sine tre trækplastre

Følg de seneste KV21-nyheder fra S i de udprægede V-kommuner: Lemvig og Nordfyn samt Roskilde, hvor der er en overraskelse i en intern S-rækkefølge.
10. MAR 2021 7.00
TEMA: KV21

Efter 16 år i byrådet i Lemvig genopstiller gruppeformand og tidligere spids Kenneth Bro ikke til KV21, oplyser Folkebladet Lemvig. Sidste år trak han sig fra kampen om at blive spids, da Lone Pilgaard Sørensen havde meldt sig på banen og vandt uden modkandidat. Men hans beslutning har nu ikke noget med det at gøre, siger han til avisen. 

Udover Bro har yderligere to S-politikere, Karsten Dyrberg og Ole Byskov, valgt ikke at stille op igen. Og netop de tre var med 714, 463 og 441 de valgte fra S med højeste personlige stemmetal.

Sammenlagt stod de tre for 61 pct. - 1.618 af de 2.640 - af stemmerne til S, som fik fire ud af 21 pladser. Lone Pilgaard Sørensen var den fjerde og fik 418 stemmer - der således kom i byrådet som nummer fire i den socialdemokratiske rækkefølge.

De to V-politikere, borgmester Erik Flyvholm, der har haft den post siden kommunesammenlægningen i 2007, og Chris Olesen fik henholdsvis 1.902 og 700 stemmer i kommunen, der har absolut V-flertal med 12 ud af 21 pladser.

Til Dagbladet Holstebro siger Lone Pilgaard Sørensen, at mandefaldet på S-listen måske kan gøre det nemmere for folk, der overvejer at blive kandidat, at beslutte sig, fordi de så ikke skal kæmpe om stemmerne med så mange erfarne.

Nordfyn er med 13 ud af 25 pladser til Venstre også et absolut V-land. Her er der også ny S-spids på vej, og det efter at medlemmerne i juli egentlig havde valgt Berndt Nicolaysen, der ikke i dag er i byrådet, til at afløse Kim Johansen, der ville stoppe. 

Nu har taberen fra den afstemning, Helle Waagner, så takket ja til en opfordring om at blive spids fra en enig bestyrelse og fra resten af S-gruppen, oplyser fyens.dk. I fælles forståelse har Nicolaysen nemlig trukket sig og er nu i stedet lokalformand.

Hvis andre interesserede når at melde sig inden fristen, skal der være urafstemning. Ellers er Waagner, der er i sin tredje byrådsperiode, valgt. Resultatet fra afstemningen i sommer var snævert med 56 stemmer til Nicolaysen og 52 til Waagner.

Og nu vi er ved Socialdemokratiet og Venstre, så er der i Roskilde en tidligere V-politiker, der nu optræder som nummer to på S-listen, oplyser sn.dk. Her er det S, der er stærk - med 14 ud af 31 pladser - og borgmester Tomas Breddam er for længst udpeget som S-spids.

Men ved en afstemning, der skulle fordele pladserne fra nummer 2 til 23 på listen, blev Gitte Kronbak Nielsen altså nummer to. Hun repræsenterede Venstre i to perioder fra KV05 og KV09, er i dag S-byrådspolitiker - og har nu fået flere interne stemmer end Morten Gjerskov, Jens Børsting og Claus Larsen, partiets tre nuværende udvalgsformænd.


11. marts første afsnit om Kenneth Bro rettet fra: "Tidligere på året tabte han kampen om at blive spids til Lone Pilgaard Sørensen" til "Sidste år trak han sig fra kampen om at blive spids, da Lone Pilgaard Sørensen havde meldt sig på banen og vandt uden modkandidat."