RØDOVRE: Rødovre Kommune har i 2009 været tvunget til at eftergive gæld for 4,8 mio. kr., fordi SKAT ikke har været i stand til at inddrive gæld fra skyldnere i kommunen.
Rødovre Kommunes andel er 1,2 mio. kr, mens staten har mistet 3,5 mio. kr. Kravene om betaling er nu enten blevet forældet eller bortfaldet efter lovgivningen. Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) er utilfreds med, at SKAT ikke har fået drevet pengene ind.
- I en tid, hvor Rødovre Kommune kæmper hårdt for at få økonomien til at hænge sammen, er det stærkt kritisabelt, at SKAT ikke kan finde ud af at drive pengene ind. I stedet for at have så travlt med at blande sig i kommunernes drift og skære i de kommunale kerneydelser, skulle regeringen hellere bruge kræfterne på, at SKAT får kradset vores penge ind, siger Erik Nielsen.
Han ærgrer sig over, at pengene ikke kommer til at gøre gavn i Rødovre.
- I Rødovre går vi nu glip af indtægter, som vi kunne have brugt på at renovere skoler og daginstitutioner og dermed sætte gang i hjulene og skabe flere jobs til de lokale håndværkere. Skatteministeren må have en meget dårlig smag i munden. Det er jo ikke bare Rødovre Kommune, der mister indtægter - det gør staten også, siger Erik Nielsen.
SKAT overtog i 2005 opgaven med at inddrive borgernes gæld til kommunerne. Kommunernes Landsforening opgjorde for nylig, at kommunerne i alt har hele syv mia. kr. til gode hos SKAT.
- SKAT er tydeligvis ikke sin opgave voksen. Derfor må staten enten til lommerne og betale os det, de skylder - og så kan de beholde beløbene, efterhånden som restancerne inddrives. Eller også må regeringen overlade opgaven til kommunen i stedet. Den påtager vi os gerne igen. Man skal ikke glemme, at der også er en moralsk side af sagen. I Rødovre har vi tradition for, at alle bidrager til fællesskabet. Derfor kan det ikke nytte noget, at SKAT understøtter en kultur, hvor det er i orden at køre på frihjul. Den går ikke, siger Erik Nielsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.