DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Rengøring i dagtimerne skal trimme institutionsudgifterne

KORT NYT3. JAN 2020 14.27

Flere rengøringsassistenter skal skifte natarbejdet i tomme børnehaver og vuggestuer ud med rengøring, når der er børn og liv i institutionen. Modellen hedder 'synlig rengøring'. Det er en model, flere kommuner i de senere år er gået over til. Senest har Odense Kommune besluttet at bruge synlig rengøring fra august i samtlige institutioner, skriver DR Fyn.

Det skal både spare kommunen en mio. kr. årligt, når de ikke længere skal betale nattillæg, og sikre, at rengøringsassistenter slipper for natarbejde. Fra august skal der gøres rent i tidsrummet mellem klokken seks og klokken 17.

Erfaringer fra Nyborg, der har haft delvis synlig rengøring de seneste otte år, viser, at der også er et pædagogisk sigte med at lade rengøringsassistenterne gøre rent, mens børnene er der. 3F, der organiserer rengøringsassistenterne, anbefaler, at flere går over til synlig rengøring, fordi de mener, at det forbedrer arbejdsmiljøet for rengøringsassistenterne. Hos fagforeningen BUPL's lederforening er man mere skeptisk og anbefaler, at det bliver talt godt igennem og tilrettet de enkelte institutioners hverdag.

MG