Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Michael Falch og hans genforenede band Malurt skulle have været på Danmarksturné i disse dage. Her ses han på Vega i København, der både er og forbliver et regionalt spillested.
Foto: Per Lange, Ritzau Scanpix

Regionale spillesteder i 2021 fordelt på 16 kommuner

Statens Kunstfond har besluttet sig for fordelingen af regionale spillesteder i 2021. Med titlen følger en årlig millionstøtte og en række forpligtigelser.

Torsdag fik 21 kommuner svar på, om de får et regionalt spillested indenfor kommunegrænsen i de kommende fire år. Statens Kunstfond har brugt foråret på at kigge 26 rytmiske spillesteders ansøgninger igennem. 16 kommuner har fået deres ønske opfyldt, skriver Kommunen.dk.

Et af de nye i flokken er Paletten i Viborg Kommune. Faktisk er der kun kommet to nye spillesteder til. Det andet er Kulturværftet i Helsingør.

Med titlen får spillestederne en årlig støtte fra staten på mellem 1 og 3,6 mio. kr. Men der medfølger også en række forpligtigelser. Heriblandt at spillestedet skal udvikle lokale musiktalenter, og at man skal leve op til et krav om et minimumsantal af koncerter og publikum.

Læs hele artiken, og se listen over kommuner med regionale spillesteder det næste år på Kommunen.dk.