DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Region Sjælland lukker covid-beredskabet
Selvom sygehusene forlader beredskabet, kan de på kort tid omstille sig til en situation med flere covid-patienter, hvis det skulle blive nødvendigt.
Foto: Jakob Gandløse

Region Sjælland lukker covid-beredskabet

Sygehusene går helt tilbage til at håndtere covid-patienter som en del af den normale drift. Regionen holder sig klar til at gå i beredskab igen på kort tid, hvis det bliver nødvendigt.
28. MAJ 2021 6.41
TEMA: Corona

SJÆLLAND: Antallet af indlagte patienter med covid-19 på sygehusene i Region Sjælland er lavt, og det er derfor besluttet, at beredskabet kan udfases fra den 1. juni, oplyser regionen.

- Vi begynder at kunne se effekten af vaccinationerne, og at vi er på vej til at have vaccineret alle på plus 50 år første gang, siger Leif Panduro Jensen, der er koncerndirektør i Region Sjælland.

Normal drift på sygehusene betyder i store træk, at der ikke holdes særskilte senge klar til at modtage covid-patienter, de indlægges på de normale afdelinger, især de medicinske. 

- I stedet for at indlægge covid-patienterne på særskilte covid-afsnit, bliver de fra 1. juni indlagt på de medicinske afdelinger ligesom for eksempel patienter med alvorlig influenza, siger koncerndirektøren.

Omstilling på 72 timer

Selv om sygehusene forlader beredskabet, kan de på kort tid omstille sig til en situation med flere covid-patienter, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Vi kan aktivere beredskabet og etablere flere senge på 72 timer. Vi følger pandemien, og hvordan den udvikler sig, og vi holder øje med myndighedernes og vores egne registreringer, så vi er klar til at reagere, hvis det bliver nødvendigt, siger Leif Panduro Jensen.

Med covid-beredskabet afblæst går sygehusene yderligere tilbage til normal drift og fortsætter blandt andet med at behandle de patienter, der har fået udsat deres tider på grund af covid-19.

- Vurderingen er, at antallet af covid-indlæggelser holder sig på et lavt niveau hen over sommeren, så sygehusene kan blive i normal drift, siger Leif Panduro Jensen.

Da Region Sjælland havde flest patienter indlagt med covid-19 i januar, var flere end 180 indlagt, heraf 20 på intensiv. I går var der indlagt 20 covid-patienter på regionens sygehuse.

ka