DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Region lukker befordringskassen

Det er slut med kilometerpenge, og kravene til sygetransport skærpes i Region Sjælland.
18. DEC 2020 12.12

SJÆLLAND: Pengene skal derud, hvor de gavner mest. Det er forklaringen på, at Region Sjælland som udgangspunkt ikke længere vil udbetale kilometergodtgørelse til og fra sygehuse, og at patienter i videre omfang skal bruge offentlig transport, når det er muligt. Det oplyser regionen. 

De 7,8 mio. kr., som regionen forventer at kunne spare, skal ud på sygehusene og bruges på behandling i stedet.

- Derfor har vi besluttet at skrue lidt ned for servicen til patienter i egen bil, men patienter med et helbredsmæssigt behov vil fortsat blive transporteret til og fra sygehusene, siger Trine Birk Andersen (S), formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Der kommer skærpede krav til dokumentation for, hvorfor man ud fra sin helbredsmæssige tilstand ikke kan benytte offentlig transport og dermed har ret til befordring. Den vurdering foretages af den behandlende afdeling på sygehuset i samarbejde med Befordringsservice.

- Alle patienter med behov for hjælp til transport vil blive vurderet af den afdeling, de er tilknyttet på sygehuset, i samarbejde med os i Befordringsservice. Har man behov for hjælp, så vil man selvfølgelig fortsat få den hjælp, man har brug for, siger Karina Bjørk Andreasen, befordringschef i Befordringsservice.

De nye regler for patientbefordring træder i kraft fra den 1. januar.

ibs