DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Regeringen vil udvide nordjyske minktiltag til to kommuner

Ifølge aviser vil regeringen mandag meddele, at også Holstebro og Ringkøbing-Skjern får lokale coronatiltag.
22. NOV 2020 9.12
TEMA: Corona

HOLSTEBRO / RINGKØBING-SKJERN: Regeringen vil udvide de ekstra coronatiltag, som i øjeblikket gælder i syv nordjyske kommuner, til Holstebro og Ringkøbing-Skjern. Det viser en mail fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sendt til følgegruppen for covid-19 i Folketinget.

Ritzau har set mailen, som dagbladene Ringkøbing-Skjern og Holstebro-Struer sent fredag aften kunne berette om.

- Dette bygger blandt andet på, at der er bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner, lyder det i mailen.

Ifølge lokalmedierne viser en anden mail, at tiltagene vil blive meldt ud mandag.

Flere test 

Ringkøbing-Skjerns borgmester, Hans Østergaard (V), bekræfter i en pressemeddelelse, at han fredag har holdt et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S).

Han henviser til, at den præcise indsats vil blive meldt ud mandag. Han siger dog, at den i høj grad vil handle om test, smitteopsporing og selvisolation.

Han forventer ikke yderligere generelle tiltag, som dem der tidligere blev iværksat i Nordjylland.

- Nu skal vi afvente de yderligere informationer, men jeg vil klart opfordre til, at man lader sig teste, så vi kan bryde smittekæderne og få vendt smittetallet, siger han.

Melding mandag

Indsatsen er knyttet til fund af minkvarianter i coronaprøver. Her vil myndighederne også melde ud mandag, lyder det fra borgmesteren.

- Det er vigtigt at understrege, at de varianter, der er fundet, ikke er farligere end andre varianter.

- For en sikkerheds skyld er der dog et ønske om at komme alle minkvarianter til livs, og her er vi klar til at byde ind med den hjælp, ministeriet måtte bede om i forbindelse med et testprogram, siger Hans Østergaard.

Ritzau