Regeringen vil oprette 20 nye nærpolitistationer

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil fjerne 900 årsværk fra Rigspolitiet.
5. FEB 2020 7.22

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil oprette 20 nye nærpolitistationer, fortæller hun i et interview til Berlingske. Bemandingen skal frigøres ved at fjerne 660 stillinger fra Rigspolitiet.

For Rigspolitiets vedkommende kommer de 660 stillinger oven i 240 årsværk, som Rigspolitiet skal spare ifølge en spareplan fra januar. Dermed bliver i alt 900 stillinger berørt af slankningen af Rigspolitiet.

Nærpolitistationerne kommer først senere i forløbet. Der planlægges ti på hver side af Storebælt, forklarer statsministeren i Berlingske.

Ifølge Mette Frederiksen er hendes plan et svar på en udvikling, hvor Rigspolitiet har vokset sig større.

- Min påstand er, at centraliseringen ikke kun har fundet sted for at få flere muskler til at bekæmpe nye kriminalitetsformer. Noget er sket som led i en generel samfundsudvikling, vi ikke bare skal acceptere, siger hun til Berlingske.

Regeringens støtteparti De Radikale kalder halveringen af Rigspolitiet 'fuldstændig urealistisk'.

- Vi mangler svar fra statsministeren på, hvad der er for nogle opgaver, Rigspolitiet ikke længere skal løse. Vi er tilhængere af mere nært politi, men løsningen er ikke at fjerne dem, der er topspecialiserede. Jeg frygter, at den her øvelse betyder, at de kriminelle kommer foran politibetjentene i specialisering, siger partiets retsordfører Kristian Hegaard.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev