Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil trække på studerende, lærere, kommuner og organisationers egne erfaringer fremfor en kommissions anbefalinger.
Foto: Jens Honoré

Regeringen nedlægger kommission om fremtidens læreruddannelse

V-LA-K-regeringen nedsatte i marts 2019 'Kommission om fremtidens læreruddannelse', men den bliver nu nedlagt. Istedet vil den nuværende regering trække på sektorens egne erfaringer.
15. AUG 2020 10.19

I marts sidste år nedsatte den daværende V-LA-K-regering 'Kommission om fremtidens læreruddannelse', der blandt andet skulle undersøge, om læreruddannelsen skulle ændres til en femårig uddannelse på universitetet, og hvordan uddannelsen kunne gøres mere 'ambitiøs'. 

Men der er ikke behov for at akademisere uddannelsen yderligere, mener uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der i stedet vil trække på studerende, lærere, kommuner og organisationers egne erfaringer. 

- For mig handler det blandt andet om, at vi skal have styrket fokus på praktikken i uddannelsen, så de studerende bliver endnu bedre rustet til virkeligheden i klasselokalerne. Jeg ser omvendt ikke et behov for at akademisere uddannelsen yderligere eller flytte den hen på universiteterne i de store byer, siger Ane Halsboe-Jørgensen. 

Derfor bliver kommissionen nu nedlagt. 

- Jeg er meget optaget af at få input fra de mennesker, der arbejder i og med skolerne i stedet for input fra en kommission. Vi skal gøre uddannelsen bedre ved at bygge den op nedefra. Det er tid til at fokusere på undervisning, indhold og læring – ikke til at opfinde nye strukturelle reformer af læreruddannelsen, siger ministeren.

I den kommende tid vil ministeren invitere politiske kolleger og parter, der arbejder med læreruddannelsen til daglig, til dialog om udviklingen af læreruddannelsen. Derefter går udviklingsarbejdet i gang.

esl