Regeringen dropper plan om udflytning af Fiskeristyrelsen

Socialdemokratiet er vendt på en tallerken i planerne om, at Fiskeristyrelsen skal tættere på fiskerne i Nordvestjylland. Løftebrud, mener Dansk Folkeparti.

Planerne om en Fiskeristyrelse uden for københavnsområdet er gået i fisk for Socialdemokratiet, skriver FødevareWatch. Torsten Schack Pedersen (V), der er valgt i Thistedkredsen, har stillet to §20-spørgsmål om sagen, og i svaret hedder det, at Fødevareministeriet ikke har aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen.

'Der er igangsat et omfattende arbejde med en genopretning af Fiskeristyrelsen som følge af kritikken fra blandt andet Rigsrevisionen og Kammeradvokaten af forvaltningen på fiskeriområdet. Arbejdet er fortsat i gang, og det er en opgave, som regeringen tager meget alvorligt. Derfor har regeringen ingen aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen,' er den fulde ordlyd af svaret, der er underskrevet af fødevareminister Mogens Jensen (S).

Det har ellers tidligere været planen for Socialdemokratiet, der i 2017 foreslog, at Fiskeristyrelsen skulle flytte til Nordjylland. Det skete dengang som en konsekvens af de mange sager om fiskekvoter og kvotekonger i branchen.

DF: løftebrud
Dansk Folkeparti støttede i 2017 også op om beslutningen af en udflytning af styrelsen, og partiets fiskeriordfører René Christensen kalder nu kovendingen for 'et løftebrud'.

- Regeringen gik blandt andet til valg på at flytte Fiskeristyrelsen, og nu ændrer den mening. Det er sager som den her, der fører til politikerlede i befolkningen. Man kan være enig med Socialdemokratiet i mange ting før valget, men ligeså snart de kommer over i regeringskontorerne, så mener de pludseligt noget andet. Jeg forstår ikke beslutningen, og for mig er der tale om et klart løftebrud, siger han til FødevareWatch.

Ifølge Fødevareministeriet er der i øjeblikket ingen planer om, at Fiskeristyrelsen skal udflyttes, når genopretningsarbejdet er ovre. Det har ikke været muligt at få en uddybende forklaring på, hvad det 'massive genopretningsarbejde' af Fiskeristyrelsen konkret går ud på, og hvornår det er forventet overstået.

mk

 

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev