dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Rasmus Prehn skifter post, Flemming Møller Mortensen ny på holdet
Statminister Mette Frederiksen med den nye minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen til venstre og den nye minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn til højre.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Rasmus Prehn skifter post, Flemming Møller Mortensen ny på holdet

Ministerrrokade efter Mogens Jensens afgang. Hans arbejdsområder fordeles på tre ministerier.
19. NOV 2020 14.42

Rasmus Prehn (S) bliver minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, et nyoprettet ministerium med en lidt anden ressort-kombination end den, som den afgående minister Mogens Jensen (S) var politisk chef for som en del af Miljø- og Fødevareministeriet.

Dette skifter nu navn til Miljøministeriet, og Lea Wermelin (S) fortsætter her som miljøminister, men fra nu af uden landbrug. Ny på ministerholdet er folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S), der indtil nu har været Socialdemokratiets gruppeformand.

Han overtager Rasmus Prehns hidtidige post som minister for udviklingssamarbejde. Han får også nordisk samarbejde under sig, en opgave der hidtil har været Mogens Jensens. Det har også ligestillingsområdet, der overføres til Beskæftigelsesministeriet under beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Dronning Margrethe blev utraditionelt orienteret telefonisk om ændringerne af statsminister Mette Frederiksen (S), som på grund af en coronapositiv person i familien ikke mødte dronningen personligt. Det gjorde derimod de nye ministre, som efterfølgende blev præsenteret for offentligheden på Amalienborg Slotsplads, hvor statministeren også var med.

Mette Frederiksen var forinden blevet testet negativ på Rigshospitalet, men valgte alligevel af forsigtighedshensyn at holde sig udendørs ved Amalienborg. Coronahensynet var også årsag til, at ministerrokaden blev forsinket nogle timer i forhold til det oprindeligt planlagte tidspunkt om formiddagen.

Mogens Jensen kommer af samme grund først i afskedsaudiens hos majestæten ved en senere lejlighed.

Opdateret, efter at præsentationen på Amalienborg Slotsplads har fundet sted.