DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Randers ændrer regler for indsigt i ansattes personalemapper

Fremover bliver det en smule mere omfattende for byrådspolitikere i Randers Kommune, hvis de vil søge sagsindsigt i ansattes personalemapper.

RANDERS: I november fik pædagog Susanne Sørensen fra Spentrup Børnehave i Randers Kommune sig lidt af en overraskelse, da hun åbnede sin e-Boks. Hun havde nemlig fået et brev om, at byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen (EL) havde søgt sagsindsigt i hendes personalemappe, en adgang byrådsmedlemmer har i forhold til blandt andet kommunalt ansatte.

Det fik Susanne Sørensen og hendes to kolleger Tina Lybech og Pernille Hirtsholm til at klage til kommunen. Nu lader det til, at deres bøn er blevet hørt. Et af punkterne på dagsordenen for næste hovedudvalgsmøde i Randers Kommune omhandler nemlig proceduren for byrådsmedlemmers adgang til personalemapper, skriver TV2 Østjylland.

- Det gør mig ti pct. mere tryg, men de kan jo stadig gøre, hvad de vil, så det ændrer ikke så meget, siger Susanne Sørensen.

Hvis et byrådsmedlem vil søge sagsindsigt i en kommunalt ansats personalemappe, vil medarbejderen fremover få besked, og også få navnet på det byrådsmedlem, som har søgt sagsindsigt. Medarbejderen vil også få mulighed for at gennemlæse sin egen personalemappe, inden byrådsmedlemmet får adgang.

Slutteligt skal byrådsmedlemmet fremover gennemse akterne på rådhuset i Randers, og hvis politikeren får kopier af dokumenterne, noterer kommunen det.

Byrådsmedlemmerne skal dog fortsat ikke give nogen begrundelse for, hvorfor de gerne vil se personalesagen. Det har kommunaldirektøren og borgmesteren, som står bag beslutningen om at stramme proceduren, besluttet. På hovedudvalgsmødet på onsdag 18. december vil kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt orientere om den nye procedure.

rp